This page contains English publications, namely Modelling Business Rules, Business Processes, Business Data and Organisation with DEMO

The WwD series (Working with DEMO, in Dutch: WmD – Werken met DEMO) is directed at the average level of Polytechnics graduates (or anyone who has acquired this level of knowledge in another way). The publications in the WwD series are practice oriented.

Icon

Modelling Business Rules with DEMO 2.91 MB 172 downloads

Icon

Modelling Business Data with DEMO 2.88 MB 141 downloads

  Begrijpen en Maken van Essentiële Modellen

  In dit boek worden de concepten behandeld waarmee organisaties, bedrijfsprocessen en informatiesystemen op een nieuwe manier kunnen worden begrepen, (her)ontworpen en (her)ingericht. Hoewel alles duidelijk en stapsgewijs wordt uitgelegd, zult u de stof misschien soms moeilijk vinden. Dat is bijna onvermijdelijk. Dit boek is namelijk (ook) een inleiding in een nieuw vakgebied, Enterprise Engineering geheten, en dat is niet iets dat je er even bij doet. Je wordt toch ook niet op een achternamiddag rechter of viroloog? Waarom zou dat voor een enterprise engineer dan wel kunnen opgaan? Het verbeteren van enterprises, met of zonder ICT, is een serieuze zaak.

  No downloads found!
   Icon

   BMEM 1.4 0.10 KB 1564 downloads

    Het universele patroon van menselijke samenwerking

    Ruim vijftig jaar geleden deden ICT-systemen hun intrede in de Nederlandse samenleving, ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen in alle maatschappelijke sectoren. Dat was geen onverdeeld succes, en dat is het nog steeds niet. Een belangrijke oorzaak van het voortdurend fallen van deze systemen is dat de ontwikkelaars geen juist begrip hebben van bedrijfsprocessen. Het patroon van menselijke samenwerking (transactiepatroon) dat in het opkomende vakgebied Enterprise Engineering wordt gebruikt, lijkt een ‘natuurwet’ in de westerse culturen te zijn, en waarschijnlijk ook daarbuiten. Het belichaamt een effectieve denkwijze over hoe mensen  samenwerken, over bedrijfsprocessen en organisaties, en over de grenzen aan digitalisering. Dit patroon wordt uitvoerig besproken en toegelicht.

    Icon

    Het universele patroon van menselijke samenwerking v2.1 1.40 MB 225 downloads

    Het universele patroon van menselijke samenwerking. …

     Rode tuinkabouters bestaan niet

     Dit boek gaat over een student die ontevreden is over wat ze te horen krijgt tijdens een college Enterprise Architecture. Dat vak zou inzicht moeten bieden in de samenhang van organisatie en ICT, maar volgens haar voegt het weinig toe. Op zoek naar een diepgaand inzicht in wat zij denkt dat de kernbegrippen zouden moeten zijn, namelijk communicatie, informatie, actie en organisatie, belandt ze in Kabouterland, waar een overvloedige bron van ideeën en inzichten voor haar open gaat. Nadat ze alles waar ze naar zocht, heeft gevonden, keert ze terug naar Mensenland, tevreden over haar avontuur en toegewijd aan de missie van Enterprise Engineering.

     Icon

     Rode tuinkabouters bestaan niet 12.27 MB 325 downloads

     De serie WmD (Werken met DEMO) is gericht op het kennis- en kundeniveau van de gemiddelde…

      De menselijke maat in organisatie en ICT

      De menselijke maat in organisatie en ICT is een begrip dat om verheldering vraagt. Ruim vijftig jaar geleden deden ICT-systemen hun intrede in de Nederlandse samenleving, ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen in alle maatschappelijke sectoren. Dat was geen onverdeeld succes, en dat is het nog steeds niet. Een belangrijke oorzaak van het voortdurend falen van deze systemen is dat de ontwikkelaars geen juist begrip hebben van bedrijfsprocessen. Het patroon van menselijke samenwerking (transactiepatroon) dat in het opkomende vakgebied Enterprise Engineering wordt gebruikt, belichaamt een effectieve denkwijze over hoe mensen samenwerken, over bedrijfsprocessen en organisaties, en over de grenzen aan digitalisering. De discretionaire bevoegdheid van ambtenaren die na het toeslagenschandaal weer in de belangstelling staat, is eigenlijk een doodnormale zaak.